preloader

Warmtepomp

Het werkingsprincipe van een lucht/lucht warmtepomp is hetzelfde als de koelkast in de keuken maar dan andersom. De warmte die de pomp aan de omgeving onttrekt, wordt via de koelvloeistof getransporteerd van de buitenunit naar de binnenunit. Die warme lucht wordt in de woning geblazen. Een ander systeem is een lucht/water warmtepomp. Daar gebeurt de warmte overdracht door water met vloerverwarming, radiotoren of ventilo convectoren.

5 redenen waarom je moet kiezen voor een warmtepomp

  1. Gratis energie uit de natuur

Om je woning (en/of sanitair warm water) te verwarmen, onttrekt een warmtepomp thermische energie uit de natuur zoals de buitenlucht. Deze energie is niet alleen hernieuwbaar, maar ook volledig gratis, waardoor je bespaart op je energiefactuur.

  1. Goed combineerbaar met zonnepanelen

Wil je je verbruikskosten nog meer verlagen? Combineer dan je warmtepomp met fotovoltaïsche panelen. Zo produceer je zelf groene stroom om je warmtepomp (gedeeltelijk) mee aan te drijven. Daar kun je in de zomermaanden bijvoorbeeld je sanitair water mee verwarmen.

  1. Een constante temperatuur, het hele jaar door

Een warmtepomp gebruik je het hele jaar door: in de winter verwarm je er je woning mee, maar ook in de zomer komt het systeem van pas. Als je voor een omkeerbare warmtepomp kiest, kun je met het systeem namelijk ook je woning koelen. Zo kun je zelfs tijdens een hittegolf nog genieten van een koele nachtrust.

  1. Gebruiksvriendelijk

Om een warmtepomp te bedienen, moet je echt geen technische krak zijn. Het systeem is erg gebruiksvriendelijk en makkelijk in te stellen dankzij een intuïtieve gebruikersinterface. Verschillende warmtepompen kun je zelfs vanop afstand besturen met je smartphone.

  1. Weinig onderhoud

Een warmtepomp vraagt nauwelijks onderhoud. Af en toe de units checken en een jaarlijks professioneel onderhoud zijn meestal voldoende om de beste prestaties van het systeem te blijven garanderen.

warmtepomp

Ook verkoelen met een warmtepomp

In de zomer kan het proces omgedraaid worden en functioneert de installatie als airconditioningsysteem. Een lucht-luchtwarmtepomp bestaat uit een buitenunit die verbonden is met één of meerdere binnenunits. Een warmtepomp haalt gratis energie uit de natuur, maar functioneert zelf op elektriciteit. Een lucht-lucht warmtepomp kun je combineren met één of meerdere binnenunits. Per kamer die je wil verwarmen heb je één binnenunit nodig. Een ander systeem is een lucht/water warmtepomp. Daar gebeurt de warmte overdracht door water met vloerverwarming, radiotoren of ventilo convectoren. Debogra klimatisatie is rescert gekeurd aannemer. Deze erkenning is nodig voor het verkrijgen van de premies.

 

 

 

 

Graag meer info?

Aarzel niet ons te contacteren, we helpen je verder

Contacteer Debogra